Ambachten

Ook het dagelijkse leven krijgt bij ons een belangrijke plaats. Wat deden de mensen die achterbleven in de kampen of dorpen? Hoe werden kleren gemaakt of herstellingen uitgevoerd? Wie zorgde voor het eten?

Op deze (en nog veel meer) vragen kun je een antwoord vinden tijdens onze Keltische en Romeinse ambacht-demonstraties. Onze leden verdiepen zich in diverse ambachten om een zo volledig mogelijk beeld te schetsen van het leven in die tijd: kaartweven, wol verven, vuur maken en smeden, naaldbinden, hout bewerken, netten breien en nog veel meer!

Een voorproefje kun je vinden op deze foto’s, maar als je ons bezoekt op een evenement, kun je ook al je vragen stellen, alles eens van dichtbij bekijken, je zintuigen laten prikkelen….

En (wie weet) misschien ook zelf eens uitproberen?

 • Gladiatoren

  Gladiatoren

  Aprilius... Tijd om onze gladiatoren in de kijker te zetten. Wist je dat Desmumhnach een heuse gladiatorenshow brengt op evenementen? ...

  Lees meer
 • Agenda

  Agenda

  Op komende evenementen kan u ons vinden: * 20/04 en 21/04 Inleefweekend  Desmumhnach * 04/05 en 5/05 Ijzertijdboerderij Dongen...

  Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.