Kelten

Wie kent ze niet? De Kelten!

Een volk dat nog steeds tot de verbeelding spreekt en waarover de meest wilde verhalen de ronde doen. Waren het meedogenloze koppensnellers? Waren ze echt zo barbaars als de Romeinen zeiden? En hoe zat dat nu ook alweer met die smeedkunst?

Wij proberen feit en fictie van elkaar te onderscheiden door het leven van de Kelten in Vlaanderen uit te beelden ten tijde van de Gallische oorlogen (58 – 52 voor Christus), waarbij de Kelten het opnamen tegen de Romeinen.

Dit doen we door allerlei ambachten te beoefenen en ons te bekwamen in de gevechtstechnieken uit die tijd. Naast het opzoeken hiervan, gaan we er ook echt mee aan de slag en stellen we ons die essentiële vraag: Kan dit wel? Slechts één manier om dit uit te zoeken: experimenteren en herbeleven!

Tot snel, op de grondvesten van deze verloren gewaande cultuur.

 • Desmumhnach zoekt

  Desmumhnach zoekt

  Wil jij deel uitmaken van een leuke en interesante hobby/levensstijl? Is geschiedenis jouw ding, en wil je samen met ons doorheen de g...

  Lees meer
 • LUDUS LUPUS

  LUDUS LUPUS

  Tijd om onze gladiatoren in de kijker te zetten. Wist je dat Desmumhnach een heuse gladiatorenshow brengt op evenementen? Je krijgt...

  Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.