Romeinen

Tijdens de Gallische oorlogen (58 – 52 voor Christus) marcheerden de Romeinen onder leiding van Julius Caesar onze streken binnen. Één van zijn legioenen was ons legioen: Legio VII, een geduchte vijand van de lokale bevolking. Wat wij proberen is het gehele verhaal te vertellen. Hoe reageerde de legionairs op de Kelten? Op welke manier ze hun veroveringen uitvoerden, planden en hoe ze er uiteindelijk in slaagden de lokale bevolking te overwinnen, vind je hier, bij de Romeinen zelf.

Niet alleen de wapens en uitrustingen zijn belangrijk bij ons, maar ook de Romeinse manier van leven tijdens de veldtochten: het maken van vuur, het opwerpen van barricades, het verzorgen van gewonden, het trainen en overnachten, verschillende ambachten…. Al deze dingen zijn minstens even belangrijk om een goed zicht te krijgen op de levenswijze van de legionairs.

Tot binnenkort, in de rangen van deze machtige beschaving!

 • Gladiatoren

  Gladiatoren

  Aprilius... Tijd om onze gladiatoren in de kijker te zetten. Wist je dat Desmumhnach een heuse gladiatorenshow brengt op evenementen? ...

  Lees meer
 • Agenda

  Agenda

  Op komende evenementen kan u ons vinden: * 20/04 en 21/04 Inleefweekend  Desmumhnach * 04/05 en 5/05 Ijzertijdboerderij Dongen...

  Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.